I liga koszykówki: Marcin Radomski odwołany ze stanowiska trenera pierwszego zespołu Górnik Trans.eu Wałbrzych

Wczorajszego popołudnia otrzymaliśmy zaskakującą informację. Zarząd I-ligowego klubu Górnik Trans.eu Wałbrzych wydał oświadczenie w sprawie przyszłości trenera pierwszego zespołu:

Zarząd Stowarzyszenia Górnik Wałbrzych 2010 informuję o podjęciu decyzji w sprawie rozwiązania umowy z trenerem I zespołu Górnika Trans.eu Wałbrzych Marcinem Radomskim. Podjęta decyzja była podyktowana różnica zdań, dotyczącą bieżącej i przyszłej współpracy na linii trener-zarząd klubu. Równocześnie Zarząd pragnie jeszcze raz podziękować za dotychczasową współpracę w okresie dwóch ostatnich sezonów – brzmiał komunikat władz klubowych na profilu społecznościowym.

Kto obejmie drużynę po wakacjach? W jakim składzie osobowym zespół przystąpi do rozgrywek? Czy Piotr Niedźwiedzki zostanie w ekipie biało-niebieskich? O tym i wielu innych rzeczach w najbliższej przyszłości.